Jste zde

Domů » Dubaj

Deira

Dubaj - městská část Deira a záliv Dubai Creek

Ačkoliv se čtvrť Deira nachází na severním břehu zálivu Dubai Creek, je v posledních letech stále méně obývána domácím obyvatelstvem. Zdejší oblast se totiž stále více jeví místem dalších zábavních možností v Dubaji, panuje tu neuvěřitelná atmosféra a je toho zde opravdu mnoho k vidění. Úzké křivolaké uličky jsou plné lidí, zejména v noci, a na mnoha tamních trzích si můžete nakoupit zlato, koření, parfémy i zboží pro každodenní použití.

Kromě toho je také Deira tou vůbec nejstarší částí města Dubaj, kolem které se nachází mnoho kulturních památek. Bláznivému a někdy frustrujícímu zmatku na silnicích lze nejlépe uniknout návštěvou v nějaké klidnější denní době nebo - zvláště když vyrazíte ze čtvrtě Bur Dubaj přes most Maktoum Bridge – využít služeb místních loděnic a vyplout na lodi abra.

Oblast je jakožto historické i moderní nákupní centrum stále magnetem pro všechny nakupující. City Centre se nalézá ve směru od zátoky do vnitrozemí, v blízkosti mostu Garhoud Bridge, a je to vskutku oblíbené nákupní středisko v Dubaji. Je zde i mnoho restaurací, kaváren a kino s jedenácti promítacími plátny, a neustále zde dochází k dalšímu rozšiřování prodejních míst. I přes otevření několika dalších velkých nákupních center ve zbytku Dubaje, přijíždí do City Centre nakupovat stále hodně lidí.

Navíc se před návštěvníky otevírají i jiné, neméně rozsáhlé příležitosti k nakupování, a sice na tamních trzích souks. Tato arabská tržiště jsou prostě součástí života většiny turistů i místních obyvatel, kteří buď hned někde v sousedství bydlí, anebo tam stejně tráví většinu života. Prostřednictvím tunelu pro pěší na levé straně Abra-Station na břehu Deiry, můžete navštívit i ten vůbec nejstarší trh v Dubaji, kde se nakupuje i v dnešní době většina spotřebního zboží.

Hned v sousedství pak narazíte na souk s kořením, kde vás omámí příjemné vůně šafránu a kmínu, a kde si lze nakoupit všemožné druhy toho nejrozmanitějšího koření, kadidla, vonné oleje i sušené bylinky. Tenhle souk se rozprostírá na velké ploše mezi náměstím Al Nasr Square a "zlatým soukem" v Deiře, kde spatříte obchůdky plné zlata, v jejichž výkladních skříních se blyští zlato žluté, bílé a platina.

Návštěva věže Deira Tower na náměstí Al Nasr Square je výhodná zejména pro ty návštěvníky, kteří si chtějí koupit koberce. Na 40 obchůdků tu nabízí opravdu pestrý výběr koberců z Íránu, Pákistánu, Afghánistánu a Turecka, koberce všech druhů a všech cenových relací.

Dubaj - městská část Deira a záliv Dubai Creek
Autor: Infomastern
Geografie: 

Místo

Deira City Centre 25° 15' 13.1652" N, 55° 19' 59.5092" E
Location

Emiráty na Facebooku