Jste zde

Domů » Dubaj

Dubaj - Dubai Mall

Vstup do Dubai Mallu v Dubaji, Arabské Emiráty
Autor: Joi

Dubai Mall patří mezi největší nákupní centra na světě, jeho prodejní plocha zaujímá rozlohu 350.000 m2. Dubai Mall se nachází ve Spojených arabských emirátech, v nové dubajské městské části Downtown Dubai, asi 800 metrů jižně od centrální ulice Sheikh Zayed Road. Je součástí většího komplexu, ke kterému náleží také nejvyšší stavba na světě Budrž Chalifa. Nákupní centrum, jehož náklady na stavbu dosáhly výše 20 miliard dolarů, bylo otevřeno 4. listopadu 2008 s přibližně 600 obchody. Celkem je zde dnes již asi 1200 obchodů, které mají každoročně přitáhnout několik desítek miliónů návštěvníků.

Obchodní centrum má více než 120 restaurací, zlatý souk s 220 obchody, lední kluziště s olympijskými rozměry, fontánu s hudbou , 24 metrů vysokou vodní kaskádu, sál pro módní přehlídky, multikino s 22 sály, prezentační centrum pro počítačové hry a také dobrodružný svět pro děti.
Pro návštěvníky je vybudováno 14 000 parkovacích míst, rozšíření parkoviště je již v plánu. Od ledna 2010 je nákupní centrum dobře dosažitelné i hromadnou dopravou. Od stanice metra, která je vzdálená 800 metrů, vás zdarma doveze kyvadlový autobus.

Dubai Mall, Arabské Emiráty
Autor: Austinevan
Nákupní centrum Dubai Mall v noci
Autor: PlannedCity
Geografie: 

Emiráty na Facebooku