Jste zde

Domů » Jídlo a pití

Emiráty - stravování

Emiráty - stravování
Autor: Gorski

Různorodost jídelníčku ve Spojených arabských emirátech je opravdu veliká. Nejsou to pouze arabská jídla, ale také indická, perská, čínská, mexická až po americké fast foody. Samozřejmě se zde ještě vyskytuje originální kuchyně Emirátů, a to především na venkově, ale ještě také ve městech. Vyznačuje se velkým množstvím koření (Arabové se v Evropě svým kořením také proslavili). Připravuje se zde mnoho typických pokrmů, od lilkové kaše až po vinné listy plněné rýží, od tlustých fazolí až po jehněčí maso se skořicí.
V oblasti kolem pobřeží člověk dostane samozřejmě také mnoho pokrmů z ryb, langust a krevet z moře.

Z oblasti nápojů si člověk musí zvyknout na fakt, že alkohol v jakékoliv podobě není v těchto krajích obvyklý a z části je dokonce přísně zakázán. To souvisí s dnešními Emiráty a zde panujícími pravidly. Těch by se měl člověk bezpodmínečně držet. Přestože je alkohol – podle koránu – zakázán, v mnoha hotelových barech (ale ne všude) můžete dostat nějaký ten drink. Restaurace mimo hotely ale většinou nemají žádnou licenci k prodeji alkoholu.
Co se zde tedy pije? Káva a čaj, nebo ovocné šťávy. Hlavně ale voda, která se dá koupit v lahvích úplně všude. Ostatně v dobrém hotelu můžete pít vodu i z vodovodu, je totiž nezávadná.

A ještě něco je důležité: při stolování s místními obyvateli používejte pokud možno co nejméně levou ruku. Někteří ji považují za nečistou.

Emiráty na Facebooku