Jste zde

Domů » Dubaj

Palm Jumeirah, 2. část

Část dubajského poloostrova Palm Jumeirah

Četné pozemky tu byly využity pro stavbu vil v bezprostředním sousedství moře a na prodej jsou tu i městské domy, podkrovní byty a apartmány. Plno staveb je ještě ve fázi plánu nebo rozestavěných. Pro účely bydlení ve výškových domech tu vzniká 6 gigantických věžových staveb Marina Residences s obrovskými přístavy pro jachty. Vše to již netrpělivě čeká na své dokončení - a na své příští obyvatele.

Vzhledem k tomu, že ceny nemovitostí v Dubaji poklesly až o 50 procent a investoři se stali velice opatrnými, zdá se nákup tohoto bydlení nyní docela výhodným. Tak je možno pořídit si plně připravený pozemek pro vilu o výměře 13.000 m² v odlehlejší části palmových listů podle webových stránek developerů z Nakheelu zhruba za 2 milióny euro.

Firma Nakheel tu působí jako obchodník a správce, a stará se o všechno - od prodeje přes vybavení vnitřku až po stěhování, úklidové služby a bezpečnost. Zatím tu však ještě není příliš mnoho zájemců o takovéto služby, ani s tím spojené hlídání objektů.

Lidé se prozatím nechtějí vzdát svého dosavadního městského způsobu života a v nějaké zvýšené míře je neláká ani život v tomto vysokém luxusu. Jsou také kritizovány snad až příliš úzké budovy, chybějící zeleň a nedostatek lékařské péče. V horkém létě tady významnou měrou rostou i náklady na klimatizaci, které se pak šplhají do astronomických výšek.

Tím dosud největším úspěchem a populární turistickou atrakcí na Palm Jumeirah je bezpochyby pětihvězdičkový hotel "Atlantis The Palm". Stavba vypadá jako palác z nějaké pohádky Tisíce a jedné noci s Disneyovským zámkem, a stojí tu v růžové a tyrkysové barvě přímo na pláži s jemným pískem před srpkem měsíce ze skály – zkrátka prázdninový sen plný superlativů.

Zařízení hotelu pochází od jihoafrické hotelové firmy Sol Kerzner a s více než 1500 pokoji jde rozhodně o víc, než jen o hotel. Je to luxusní hotel, nákupní centrum, gurmánský ráj a případně i chrám v jednom.

Zdejší zvláštností je i rybolov v podmořské laguně, která se táhne celým areálem a připomíná legendární kontinent Atlantidu pod vodou - akvárium "Lost Chambers".

K hotelovému zařízení je připojen i vodní zábavní park "Aquaventure", kde se můžete vydat jako v tunelu na pozorování žraloků v nádrži. Je odtud skvělý výhled a o bezpečí je samozřejmě postaráno.

Kontroverzní, a to nejen mezi aktivisty za práva zvířat, se jeví delfinárium, kde jsou k vidění krotcí delfíni přivezení ze Šalamounových ostrovů pro pobavení návštěvníků a hotelových hostů, kteří spolu s nimi i plavou v bazénu. Do "Atlantidy" se dostanete buď z pevniny autem nebo autobusem, a to přes 300 metrů dlouhý most, nebo jednokolejnou závěsnou drahou Dubai Monorail.

Palm Jumeirah - jedna z ulic
Autor: tom$

Místo

Hotel Atlantis The Palm 25° 7' 54.93" N, 55° 7' 8.7312" E
Location

Emiráty na Facebooku