Jste zde

Domů » Dubaj

Palm Jumeirah, 3. část

Budovy dubajského poloostrova Palm Jumeirah

Další hotely se na Palm Jumeirah, a to i přes původní plány, zatím nestaví. Počítá se tu se stavbou reklamního zařízení Trump International Hotel & Tower se 62 patry a s do V zakřivených věží dvojčat, která se má stát novou dominantou města Dubaje.

V důsledku hospodářské krize se však realizace tohoto plánu prozatím odložila a americký stavební magnát Donald Trump dočasně ustoupil od svého úmyslu. Celkově se pro nadcházející roky plánuje vedle zařízení "Atlantis" vybudovat ještě asi dalších deset podobných hotelů, jiné prameny však uvádějí i číslo 30.

Všechny restaurace na Palm Jumeirah se zatím nacházejí pouze na pozemcích hotelu "Atlantis", ale jsou kdykoliv přístupné pro všechny hosty. Vaří se tu arabsky i evropsky a můžete si dát jídla americká i asijská.

Kromě toho je tu velice oblíbený i styl rodinných samoobslužných restaurací, perfektně udržovaných fast foodů, steakových a rybích restaurací a pochopitelně zde nechybí ani vysloveně luxusní gurmánské restaurace s nějakým kuchařem – "superhvězdou" v kuchyni.

K těm opravdu vysoce ceněným kuchařům, kteří lákají usednout k prostřenému stolu zrovna v restauracích "Atlantidy" patří bezpochyby i Santi Santamaria, který kouzlí v "Ossianu" katalánské pochoutky, a Nobuyuki Matsuhisa, který připravuje v "Nobu" svá nejlepší japonská jídla.

V "Rostangu" se sousední kavárnou Michela Rostanga se můžete nechat pro změnu hýčkat lahodnou francouzskou kuchyní, zatímco "Ronda Locatelli" nabízí kouzla italského šéfkuchaře Giorgia Locatelliho s pizzou z luxusní pečící trouby.

Rozšířená je i gastronomická nabídka libanonské restaurace "Levantine" s břišním tancem, s arabskou kavárnou a s velkým výběrem vinných a koktajlových barů mezinárodního kalibru. Vrcholem nočního života je dozajista tzv. párty oblast "Nasimi Beach" přímo na pláži před hotelem. Tady se setkávají mezinárodní party lidí a zní tady po celý den, bez přerušení, takové hudební styly jako je house, funk, electro anebo soulhouse.

Pro nadcházející léta se státní developer a provozovatel, společnost Nakheel, soustředí na projekty a plány k dokončení původně plánovaných akcí, s nimiž se původně počítalo do roku 2010. Kolik z nich bude dokončeno do roku 2016 a nakolik je to všechno reálné, je v současné době ale poněkud nejasné.

Kromě již zmíněných projektů se budou stavební práce zaměřovat především na infrastrukturu rezidenčních a rekreačních komplexů tohoto prázdninového umělého ostrova.

V plánu je i výstavba velkolepého nákupního centra se značkovými obchody kolem hotelu, kin a divadel, jako je např. pobočka slavného Cirque du Soleil v Paříži. Plánuje se i podstatné rozšíření nabídky lázní a parků, což nepochybně povede k významnému celkovému zvýšení atraktivity tohoto luxusního komplexu pro rezidenty, hotelové hosty i pro denní návštěvníky.

Bude také rozšířena jednokolejka "Palm Jumeirah Monorail", a to přímým připojením na červenou linku dubajského metra.

Místo

Aquaventure 25° 8' 3.3396" N, 55° 7' 15.5208" E
Location

Emiráty na Facebooku