Jste zde

Domů » Sharjah

Sharjah

Sharjah, Arabské Emiráty
Autor: ChrissyOlson

Sharjah je hlavní město stejnojmenného emirátu ve Spojených arabských emirátech a zároveň je třetím největším a nejlidnatějším městem Emirátů. Leží na pobřeží v zálivu a jeho území bylo obydleno již před 5 000 lety.
Dnes je město centrem kultury a průmyslu a žije zde okolo 800 tisíc obyvatel. K nejoblíbenějším výletním cílům patří supermoderní klimatizované nákupní centrum Blue Souk, kde můžete nakoupit vše, od oblečení až po šperky. Je odtud rovněž krásný výhled na město. V blízkosti centra je největší mešita ve městě, mešita krále Fajsala, ve které je 3000 míst pro věřící.

Ve městě se ale nachází mnoho dalších mešit a památníků, jako například pevnost Sharja Fort, která byla postavena v roce 1820. Vyhledávanou památkou je také sídlo šejka Sultana bin Mohammed Al Qasimi, panovníka emirátu. Sharjah má také mnoho muzeí. Z nich je pravděpodobně nejoblíbenější Sharjah Heritage Museum a muzeum islámu. Hlavní dopravní tepnou města a hlavním náměstím je Cultural Square.
Pokud si zde chcete užívat zábavy a alkoholu, máte smůlu. Ve městě neočekávejte žádné kluby, jen v několika hotelech jsou diskotéky. Tento emirát náleží k nejpřísnějším oblastem v celých Emirátech.
S tím souvisí i oblékání, je nezbytné pamatovat na to, že je potřeba chodit se zakrytými rameny i koleny. Předtím, než se vydáte na cestu do těchto oblastí, zabalte si správné oblečení. To platí jak pro ženy, tak i pro muže. Nepřiměřené oblečení vás může v emirátu přivést i do vězení. Pokud se chcete v noci bavit, sedněte do taxíku a jeďte do jednoho ze šesti sousedních emirátů. V Dubaji jste taxíkem za 20 minut a tady si můžete užívat nočního života.

Během dne se můžete pobavit v zábavním parku Al Jazeirah Fun Park. Pro relaxaci je také vhodný veřejný park Buheirah Al Corniche. Město nabízí také krásné a udržované pláže s bílým pískem a modré moře. Turistům se ale doporučuje, aby chodili na hotelové pláže, kde mohou ženy nosit bikiny. Na veřejných plážích to totiž není možné. Zde se koupou ženy pouze v oblečení a muži mají dlouhé kalhoty.

Sharjah, Arabské Emiráty
Geografie: 

Emiráty na Facebooku