Jste zde

Domů » Sharjah

Sharjah Desert Park

Sharjah Desert Park

Sharjah Desert Park je pouštní park ve Spojených arabských emirátech. Nachází se asi 30 km východně od města Sharjah, v polovině cesty do Al-Dhaidu. Má rozlohu asi 1 km2.
Jeho součástí je přírodní muzeum Sharjah Natural History Museum, botanické muzeum Sharjah Botanical Museum, přírodní centrum Arabia´s Wildlife Centre nebo zoologická zahrada. Nachází se zde také chovné centrum a výzkum pro ohrožené arabské druhy, ale to není přístupné veřejnosti.

V přírodním centru místní zoo je spousta chráněných druhů pouštních rostlin a živočichů. V muzeu jsou zase zajímavé interaktivní exponáty. Můžete třeba vidět, jak země vypadala v době před osídlením dinosaury. Botanické muzeum ukazuje vývoj rostlin a složitý vztah mezi nimi a lidmi. V dětské farmě najdete zvířata, která si děti mohou sami nakrmit a dozvědět se o nich něco více. Jsou tady například velbloudi, kozy, krávy, ovce, koně a mnoho dalších zvířat.
Sharjah Desert Park je v současnosti jednou z turisticky nejpopulárnějších destinací v Emirátech. Ročně tento park navštíví více než 300 tisíc návštěvníků.

Sharjah Desert Park, Arabské Emiráty
Geografie: 

Emiráty na Facebooku