Jste zde

Domů » Dubaj

Souk s kořením a zlatem, 3. část

Dubajská část Deira se soukem
Autor: mckaysavage

Pokud se vám podaří srazit cenu prodejce na konci asi o 40 až 50 procent, pak jste vyjednali opravdu dobrou cenu.

Při takovémto způsobu obchodování je obvyklé zaplatit za zboží v hotovosti. I když je většinou možné platit též kreditními kartami, hotovost se vám každopádně vyplatí, ušetříte aspoň pár procent. Srovnávání cen se rovněž velmi doporučuje, protože ceny zlata na souku zdaleka nejsou jednotné.

Chcete-li nebo nechcete koupit zlato, není vůbec žádným kritériem pro návštěvu Gold Souku. Chcete-li se jen tak po něm projít, přemýšlet a sledovat tamější čilý obchodní ruch, nic vám v tom nebrání a bude to opravdu jeden z těch zážitků z Dubaje, na který dlouho nezapomenete.

Nechte se unášet proudem lidí a obdivujte obrovské výlohy se zlatem, stále zaneprázdněné lidi, kteří sledují ostatní návštěvníky přes rameno, a naslouchejte hovorům. Bezpochyby velmi brzy zjistíte, že se tu výhodně praktikuje jakýsi všeobecný multikulturalismus jako model úspěchu, což se nepochybně odráží i na mohutné prosperitě celého emirátu Dubaj.

Tradiční výrobky a upomínkové předměty

Gold Souk je také přímo jedinečným "jevištěm" místního umění a kultury. Nádherné šperky jsou vhodné exponáty, které představují veliké množství arabských tradic a tvořivosti a podobně je tomu také v případě různých upomínkových předmětů.

Jsou zde k dostání všechny možné i nemožné druhy šperků, od složitých beduínských šperků až po dubajský symbol Burj Al Arab, od těžkých přívěsků a jemných dámských náušnic, až k bankovkám z ryzího zlata - vše je vyrobeno skutečně pouze z pravého zlata a ve všech jeho barvách.

Doprava

Kdo chce navštívit Zlatý souk v Dubaji, měl by si vzít taxi nebo si, ještě lépe, objednat ve svém hotelu bezplatnou kyvadlovou dopravu. Kdo chce navštívit Gold Souk na vlastní pěst, najde jej v "pevnosti“ obchodu se zlatem na ulici Sikhat Al Khalil Road.

Otevírací doba

Souk se otevírá v dopoledních hodinách, ale většina návštěvníků přichází až odpoledne nebo večer. Zavírací hodina souku byla stanovena na 22. hodinu, kdy se jeho "zlaté brány“ zavírají.

A ještě tip nakonec

Fotografie z návštěvy Gold Souku je potřeba si pořídit v každém případě, jako důkaz toho, že to, co jste viděli, je pravdivá skutečnost.

Dubajská Deira a souk s kořením
Autor: mckaysavage
Geografie: 

Místo

Gold Souk, Dubaj 25° 16' 18.0012" N, 55° 17' 54.9996" E
Location

Emiráty na Facebooku