Jste zde

Domů » Ras Al Khaimah

Al Hamra Village, 2. část

Al Hamra Village, 2. část

Aby se zde otevřely nové příležitosti zejména k trvalému pobytu Evropanů v emirátu Ras al Khaimah, zvyšuje se neustále počet vil a bytových domů. Vedle již v roce 1999 otevřené oblasti Al Hamra Fort Hotel & Beach Resort, se zde staví v současné době ještě jeden hotel v Al Hamra Village. Al Hamra Palace Hotel, který bude vysoký 116 m a se svými 22 patry bude patřit k nejvyšším budovám v emirátu. Oba hotely jsou postaveny v arabském stylu a zapadají do celkové koncepce, tak jako i všechny ostatní budovy v arabském stylu, charakteristické například větrnými věžemi.

Aby se podpořil turistický ruch v Ras al Khaimahu, byl pro začátek veškerých stavebních aktivit v roce 2003 jmenován šéfem stavby vládce emirátu Saud Bin Saqr Al Qasimi, který si dal za cíl změnit spolu s cestovním ruchem a průmyslem celou ekonomiku emirátu a na konci dubna 2004 začal pracovat na projektu.

Ve stejné době začala první etapa prodeje bytových jednotek, zahrnující na 200 vil a 320 apartmánů. V září 2004 pak následovala druhá fáze projektu - 200 vil, 180 apartmánů a 50 semi-duplexů. V současné době jsou již zrealizovány 3/4 první fáze prodeje. V únoru 2007 se započalo se třetí fází a do prodeje bylo uvolněno dalších 14 bytových domů, takže je tu celkem k dispozici na 3900 domů, stejně jako dalších 700 vil a 1000 bytů. Čtvrtá a pátá fáze projektu se trochu zpozdila.

Geografie: 

Emiráty na Facebooku