Jste zde

Domů » Dubaj

Rybí trh, 3. část

Dubajský rybí trh
Autor: Imizael

Jestliže si zde něco zakoupíte, bývá obvyklé, že prodávající odnese zboží zdarma přímo do vašeho auta - a to platí i pro turisty. Přestože se Dubaj nachází v poušti, zdejší služby se za poušť v žádném případě považovat nemohou.

Je obvyklé, že tu probíhá čilý rej i ve večerních hodinách, v době od 19 do 23 hodin. Ale většina aktivit se děje v časných ranních hodinách, kdy je všude hlasitý ruch. Určitě si tak ráno trochu přivstaňte, abyste mohli zažít to nejlepší z trhu.

Kdo vydrží to někdy opravdu silné aroma, může zde zažít kousek tamního každodenního života a ještě si přitom nakoupit. Smlouvání o ceně je samozřejmostí a nesmíte zapomenout na to, že se to od vás přímo očekává.

A ještě něco: Nezapomeňte si s sebou vzít fotoaparát nebo kameru. Můžete tady fotit a točit, co se vám zlíbí, bez jakýchkoli omezení.

Hotel Hyatt Regency, vedle kterého se rybí trh nachází, patří sám o sobě k jedněm z nejstarších pamětihodností Dubaje. Uvnitř narazíte nejenom na pár opravdu skvělých restaurací, ale na střeše je dokonce pohyblivá restaurace Al Dawaar.

Kolem hotelu vede ulice Al Khaley Road s mnoha parkovacími místy podél pobřeží, až k přístavu Al Hamriya. Má nádhernou corniche (nábřežní promenádu), odkud je krásný výhled na moře.

V dokonalém výhledu ale poněkud brání výstavba Palm Deiry, třetího a největšího projektu tamních Palmových ostrovů, které se ujal stavební koncern Nakheel.

Palm Deira měla být původně veliká více než 80 km2, což je téměř velikost Londýna a rozloha větší, než má Paříž nebo Manhattan. S ohledem na současnou ekonomickou krizi, se ale plány na takovou grandiózní výstavbu poněkud zmenšily.

Navíc se v rámci "Projektu rozvoje Abu Hailu" počítá s přestavbou oblasti corniche. Starší stavby budou nahrazeny novými elegantními obytnými a obchodními jednotkami, veřejnými zařízeními a turistickými atrakcemi.

Na samém konci silnice Al Khaley Road se rozkládá pláž Al Mamzar Beach. Odtud pak vede další silnice podél pobřeží Mamzarských lagun, na veřejné pláže Deiry a k přístavu rychlostních lodí a jet ski.

Geografie: 

Místo

Rybí trh, Deira 25° 16' 28.2468" N, 55° 17' 56.1264" E
Location

Emiráty na Facebooku