Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Ženy v Emirátech, 2. část

Ale v Emirátech existují také určitá omezení spojená s islámským náboženstvím.

Nezbytné je tak třeba odpovídající oblečení, kterým budete muset prokázat úctu.

Ženy si tak musí nechat krátké šortky a trika s velkým výstřihem na dovolenou do některé z evropských prázdninových destinací ve Středomoří.

Ale v Dubaji je to něco nemožného vzhledem k respektu k místním.

Stále více turistek ale nepokládá za nutné oblékat se jinak na pláž než při procházce po městě.

A to i když je všeobecně známo, že zejména ženy by měly zakrytá ramena a kolena.

A pak tyto ženy doma vyprávějí, že na ně Arabové a Indové vrhají chtivé pohledy.

Na plážích také stále můžete potkat koupající se turistky "nahoře bez". Pro muslimy je ale takové chování urážkou jejich víry. Ve srovnání s jinými islámskými zeměmi přitom pravidla oblékání pro cizinky nejsou v Dubaji tak striktní.

Ale je třeba dodržovat alespoň následující pravidla. Na veřejností by nemělo být odhalováno příliš mnoho kůže, alespoň ramena a kolena by měla být zakrytá. Ženy by si měly dát pozor, aby jejich halenky nebo košile nebyly příliš hluboko vystřižené.

Nevhodné jsou minisukně, přiléhavé kalhoty, šaty odhalující záda, úzké nebo průhledné oblečení. Dodržováním těchto pravidel prokážete v Emirátech nezbytný respekt. Nakonec všichni víme, že pokud se o dovolené zdržujete v islámské zemi, musíte respektovat zejména místní náboženství.

Ženy jinak v Dubaji najdou všechno, co si přejí pro skvělou dovolenou: odpočinek, objevování, nakupování, muzea, luxusní ubytování, slunce, pláže a moře, a to bez jakýchkoliv omezení.

Na rozdíl od ultra-konzervativní islámské Saudské Arábie se smějí ženy v Emirátech samy rozhodnout, zda budou chodit tradičně oblečené v černém, budou nosit nikáb (závoj, zahalující celý obličej kromě očí) nebo si obléknou západní oděv, což ale místní muži pravděpodobně dobře nepřijmou.

Místní ženy se mohou vydat za poznáváním města nebo na nákupy bez mužského doprovodu, což je pro západní turistky samozřejmostí, ale ne pro arabsko-islámské státy. Nicméně při vší svobodě platí: Každá žena i každý muž je hluboce zakořeněn v rodinné tradici.

Koneckonců absolutistická královská rodina má od narození až do smrti rozsáhlý vliv na rozvoj každé rodiny Spojených arabských emirátů. I přesto, že Emiráťané by mohly své ženy utiskovat, mnohé arabské ženy jsou velmi hrdé na tradiční vystupování a nevyšly by ven v džínách.

Západ Slunce v Dubaji, Emiráty
Dubaj a zahalená žena v nikábu
Autor: DeeAshley

Emiráty na Facebooku