Jste zde

Domů » Abu Dhabi

Abu Dhabi

Část města Abu Dhabi

Abu Dhabi je jedním ze Spojených arabských emirátů a zároveň jeho stejnojmenné město hlavní město, ležící na jihozápadním pobřeží zálivu. V šedesátých letech 20. století zde byla objevena ropa a právě díky ropnému bohatství patří Abu Dhabi k nejbohatším městům na světě. Je také centrem všech důležitých obchodů na Blízkém východě.
Je rovněž jedním z oblíbených míst pro trávení dovolené. Může se pochlubit bílými plážemi, velkými zahradami a parky, luxusními nákupními centry, hotely, budovami, kulturními centry a mnoha restauracemi.
Nejluxusnější hotel ve městě je Emirates Palace. Nejznámější ulicí ve městě je Corniche, která je dlouhá 8 kilometrů a nachází se na ní také například hotel Hilton. Na jeho střeše je vyhlídková plošina, ze které se návštěvníkům naskytne nezapomenutelný výhled na celé město.

Zajímavou pamětihodností ve městě je hrad Al-Hosni (Bílý hrad) z roku 1793. Dnes je v této budově umístěna expozice na způsob památníku písemnictví. Ve městě je také řada velkých a malých mešit, tou největší je Modrá mešita. Nejstarší částí města je okrsek Batin. V části Um al Nar se zase nachází starý hřbitov. Velmi zajímavým místem v Abu Dhabi je také tradiční arabský bazar Gold Market.

Abu Dhabi, Arabské EmirátyArabské
Geografie: 

Emiráty na Facebooku