Jste zde

Domů » Abu Dhabi

Abu Dhabi a místní doprava

Abu Dhabi a autobus

Každý návštěvník města Abu Dhabi si jistě všimne, že město se zdá být zcela orientováno na individuální potřeby používání automobilů. Všude najdete bezplatné parkování na širokých ulicích a mnoho ze zbývajících volných ploch je také schváleno pro parkování.

Mezitím na odboru dopravy nicméně přemýšleli, že jakousi alternativou by se měla stát veřejná doprava a řízená parkovací místa. V létě roku 2009 byly otevřeny první tři zóny parkování s povolením, kde hodina stojí 2 - 3 dirhamy (€ 0,42 až 0.63). Nyní je již naplánováno kolem 75 tisíc takových míst, která jsou zřízena ve 43 sektorech v centru i v dalších čtvrtích.

Ačkoli počet obyvatel se již blíží k 1 milionu, bylo nedávno upuštěno od efektivního systému veřejné dopravy. I dnes jsou "páteří" veřejné dopravy soukromé taxíky, které jsou relativně levné a najdete je všude ve městě. Obyvatelstvu s nižšími příjmy však dělají problémy stále rostoucí poplatky za ně.

Od června roku 2008 tady nyní fungují první čtyři linky městské autobusové dopravy: 60 klimatizovaných autobusů jezdí mezi těmi nejdůležitějšími místy na ostrově. Bylo oznámeno další rozšiřování sítě, což je pro cestující velkým povzbuzením.

Abu Dhabi a taxi
Geografie: 

Emiráty na Facebooku