Jste zde

Domů » Abu Dhabi

Al-Ghuwaifat

Emirát Abu Dhabi a krajina

Al-Ghuwaifat (al-Ġuwaifāt) je jedna malá vesnice daleko na západě emirátu Abu Dhabi. Město tvoří hraniční přechod se Saúdskou Arábií na tranzitní silnici do Kataru.
Nachází se zde celní kontrola a imigrační středisko, které je také plně zaměřeno na příjem "umra" poutníků, kteří se vracejí do Spojených arabských emirátů z muslimského ramadánského svátku Eid Al Fitr (Īdu l-Fitr).

Pasová kontrola v Al-Ghuwaifatu má nejvíce práce zejména v době letních prázdnin a při konání nákupních festivalů, které přitahují davy lidí ze sousedních zemí.
Rentgenové zařízení, které ozáří celé vozidlo najednou, tady bylo nainstalováno před několika lety. Abu Dhabi Airport Duty Free zde v roce 2004 rovněž otevřelo malý obchod. V roce 2007 tudy přešlo státní hranici dokonce na 2 900 000 lidí a jejich počet se neustále zvyšuje.

Cestujícím se doporučuje již před zahájením cesty zkontrolovat své pasy a vízové dokumenty, především data uplynutí platnosti.
Často zde také uvízne mnoho poutníků, protože mají povolení k cestování leteckou dopravou, které se už ale nevztahuje na pozemní cestu.

Geografie: 

Místo

Al Gheweifat 24° 7' 38.1108" N, 51° 37' 4.0152" E
Location

Emiráty na Facebooku