Jste zde

Domů » Dubaj

Bu Kadra

Emirát Dubaj

Bu Kadra (arabsky بو كدره) je malá (má rozlohu přibližně 4 km²), rozvíjející se lokalita v emirátu Dubaj, ve Spojených arabských emirátech (SAE). Nachází se jižně od zátoky Dubaj Creek a je přilehlá k průmyslovým oblastem Ras Al Khor. Název obce je odvozen od člověka jménem Bu Kadra, který byl zavražděni v této oblasti před více než sto lety. Jeho potomci v současné době žijí v Jumeirahu.

Obec je součástí expandujícího města Dubaj. Historicky nebyla nikdy rezidenční čtvrti, ale spíše sídlem různých společenských a sportovních klubů. V místě například stávaly až do roku 2008 budovy Dubai Country Club, Exiles Rugby Club nebo Polo Club. Tyto již částečně zastaralé stavby a sportovní zařízení byly strženy ve prospěch projektu výstavby Meydan City.

30. března 2007 představil premiér Muhammad bin Rashid Al Maktoum, zvaný také šejch Muhammad, oficiálně během jedné videoprezentace v Madinat Jumeirahu stavební projekt Meydan. Součástí projektu je rekonstrukce a rozšíření rozvoje Bu Kadry. V plánu je vybudování výškových domů, mrakodrapů a přístavu pro jachty s 80 kotvišti a jedním kanálem.

Emirát Dubaj - projekt Meydan City
Geografie: 

Emiráty na Facebooku