Jste zde

Domů » Dubaj

Dubaj - Gold Souk

Dubaj s luxusní ulicí, Arabské Emiráty
Autor: JimmyWeee

Gold Souk (arabsky : سوق الذهب) je jednou z luxusních nákupních ulic ve městě Dubaj (v lokalitě Al Dhagaya), ve Spojených arabských emirátech. Na severu je tento "trh" ohraničený rybým trhem Dubai Fish a zeleninovým trhem Vegetable Market. Na této ulici, v samém srdci obchodní čtvrti Deira, najde člověk více než 300 obchodů, ve kterých se většinou prodávají drahé zlaté šperky z 22 a 24 karátového zlata. Prodává se tu ale také kvalitní bižuterie. Nákupní horečka v úzkých uličkách začíná především v noci. Údajně nikde jinde na světě nejsou výhodnější ceny zlatých šperků než tady.

Trh se zlatem zde začal růst během 40. let minulého století, kdy Dubaj zavedl volný obchod. Ten povzbudil podnikatele z Indie a Íránu, kteří zde zřídili první obchody se zlatými šperky.
V ulici najdete jak dobře zavedené obchody jako Damas, ARY Jewellery, Prima Gold nebo Joy Allukas Jewellery, tak i menší obchody, které fungují jen v Gold Souk. Podle některých odhadů je zde "přítomno" každý den přibližně 10 tun zlata.

Dubaj s luxusní ulicí, Spojené Arabské Emiráty
Autor: Jarkkos
Geografie: 

Emiráty na Facebooku