Jste zde

Domů » Ubytování

Dubaj - hotel Burj al Arab

Dubaj v Emirátech s hotelem Burj al Arab
Autor: Joi

Hotel Burj al Arab je nejluxusnějším hotelem na světě. Nachází se ve Spojených arabských emirátech, v Dubaji. Je vysoký 322 metrů a je druhou nejvyšší stavbou, která je využívána výhradně jako hotel. Vyšší je už pouze dosud nedostavěný hotel Ryugyong v Severní Korei.
Sedmihvězdičkový hotel Burj al Arab (v překladu Arabská věž) je symbolem města Dubaj, svým tvarem připomíná plachtu lodi. Je postaven na umělém ostrově, jeho základy sahají až 45 metrů pod mořské dno a s pevninou je spojen mostem. Má 60 poschodí, 18 výtahů a přes 200 pokojů. Byl vystavěn v letech 1994 až 1999 za 650 milionů dolarů podle návrhu architekta Toma Wrighta. Stavba budovy "spolkla" více než 70 000 m3 betonu a 9 000 tun oceli.
Uvnitř budovy je 180 metrů vysoké atrium. Na střeše hotelu se nachází dokonce tenisové hřiště a heliport.

Jednou z restaurací je Al Muntaha (v arabštině znamená nejvyšší), která se nachází 200 m nad Perským zálivem a nabízí tak nádherný výhled na město Dubaj. Přístupná je panoramatickým výtahem.
Další restaurace Al Mahara (arabsky ústřice) je dostupná simulovanou cestou ponorku a je vybavená velkým mořským akváriem, kde je zhruba 990 000 litrů vody. Nádrže, vyrobené z akrylátového skla aby odolávaly tlaku vody, jsou tlusté asi 18 cm.

Dubaj v Emirátech s hotelem Burj al Arab
Autor: Bryangeek

Emiráty na Facebooku