Jste zde

Domů » Umm Al Quwain

Emirát Umm Al Quwain

Umm Al Quwain, Arabské Emiráty
Autor: TravelingRune

Malý emirát Umm Al Quwain je jedním se sedmi Spojených arabských emirátů. Nachází se v severní části země mezi městy Ajman a Ra‘s al-Khaimah. Jeho území se skládá z ucelené oblasti a ne, jako je tomu u pěti ze sedmi emirátů, z několika oddělených území. Je velký přibližně 780 km2 a zaujímá tak rozlohou pouze jedno procento celého území SAE. Žije zde asi 60 000 obyvatel a má tak nejnižší počet obyvatel ze všech sedmi emirátů.

Emirát žil dlouhá léta tradičně z rybolovu, ze stavby lodí "dhou" a v oáze Faladsch al-Mu'alla se pěstovaly datlové palmy. Oáza leží asi 50 km jižně od hlavního města Umm Al Quwain. Dnes se stal novým průmyslovým odvětvím turismus a cestovní ruch. Vznikly zde nové turistické atrakce jako například vodní park Dreamland nebo přírodní rezervace, asi jeden km od města Umm Al Quwain City.
Při Perském zálivu tomuto emirátu náleží 40 kilometrů pobřeží, ale dosud zde nebylo vybudováno mnoho hotelů a aktivit pro návštěvníky.
Naproti tomu se jeho stejnojmenné hlavní město rozvinulo jako podivuhodné obchodní místo, protože zde má sídlo mnoho bankovních ústavů.

Emiráty na Facebooku