Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Emiráty - nakupování

Emiráty - nakupování v luxusním zlatnictví
Autor: TheodoreScott

Nakupování je také v místní nabídce "aktivních sportů". Pořádají se dokonce nákupní okružní jízdy většími městy. Nakupování je zde tak výhodné, že někteří lidé do Emirátů cestují jen kvůli tomu – především do města Dubaj. To má také jedno z největších center obchodu se zlatem na světě a jsou zde také velmi výhodné ceny zlata.

Spojené arabské emiráty neznají žádné daně, pokud se jedná o nákupy. Člověk koupí mnoho produktů velice výhodně, to platí především pro elektroniku. Ale také tradiční suvenýry zde lze nakoupit za skvělou cenu: koberce, stříbrné zboží, ozdoby, výrobky z mosazi, umělecké předměty.
Přitom hodně tohoto překrásného zboží nepochází přímo z Emirátů. Stříbrné šperky se dováží například převážně z Jemenu, koberce z Afriky a Indie. Bohužel krásné staré arabské použité věci jako jsou mosazné konvičky nebo dřevěné výrobky lze sehnat jen zřídka nebo pouze za velmi vysoké ceny.

Smlouvání je při nakupování obvyklé a je přímo zábavou zdejšího lidu, která se praktikuje více v bazarech než v kamenných obchodech. Prodavači vycházejí z toho, že o věc budete smlouvat a nasadí prodejní cenu dostatečně vysoko. Usmlouvat třetinu z ceny většinou není žádný problém – někdy se můžete dostat dokonce až na poloviční cenu. A to hlavně, pokud budete platit v hotovosti.

Dubaj - obchodní centrum Mall of Emirates
Autor: PlannedCity

Emiráty na Facebooku