Jste zde

Domů

Emiráty - podnebí

Emiráty - slunce nad pobřežím

Je jen málo oblastí, u kterých je smysluplné rozepisovat se široce o počasí a neodbýt vše jen pár slovy. Spojené arabské emiráty jsou jednou z nich. Zde se vyplatí říci si něco více, neboť se traduje několik omylů, co se týče jeho klimatu.

Území Emirátů má částečně tropické podnebí, částečně suché a horké klima ovlivněné pouští. V zimních měsících je většinou příjemně, v létě však teploměr může dosáhnout velmi vysokých teplot. A v tom spočívá tak rozšířený omyl. Již dlouho se traduje, že nemá smysl pomýšlet na cestu do Spojených arabských emirátů během letních měsíců. Takové teploty přece nikdo nemůže vydržet, slyšíte ze všech stran.
To souvisí především s tím, že vysoké teploty v měsících červnu až září jsou hlavně pro samotné obyvatele Emirátů velmi nepříjemné. Turistům se to ovšem zjevně líbí. Samozřejmě že během léta může teploměr dosáhnout neuvěřitelných teplot, člověk potřebuje většinou nějaký slunečník a také by neměl šetřit při používání opalovacího krému, když leží na pláži.

Léto v Emirátech našlo mezi turisty hodně příznivců – zejména co se týče ceny, ta je v mnoha hotelech o poznání nižší než během zimních měsíců.
Nicméně, člověk v této oblasti najde stále ještě příznivější ceny během léta ve srovnání se zimou. A všechna zařízení fungují během celého roku.

Emiráty na Facebooku