Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Emiráty - vhodné oblečení

Emiráty - vhodné ženské oblečení
Autor: HamedSaber

V SAE neplatí žádný povinný islámský kodex v odívání jako například v Saúdské Arábii. Mnozí dávají přednost tradičnímu oděvu kandura, až ke kotníkům dlouhé bílé košili z bavlny nebo vlny, a velké množství domorodých žen nosí abayu, černý přehoz, který pokrývá celé tělo. Mladí lidé často vyznávají západní módní trendy. Cizinci tu obvykle nosí své obvyklé oblečení. Oblečení, které by si člověk do této oblasti měl vzít, je určováno podnebím: lehké letní oblečení pro období od května do října, navíc ještě teplejší věci pro zimní měsíce. Teplejší oděv se občas hodí i v horkých měsících, pokud zavítáte do klimatizovaných nákupních center.

Etiketa je důležitým aspektem kultury Emirátů a zahraniční návštěvníci i místní pracovníci původem z ciziny jsou vyzváni k jejímu dodržování. Nijak výrazně se neliší od pravidel, jež platí v ostatních arabských zemích.
Ve Spojených arabských emirátech ale již morální pravidla natolik pokročila, že na pláži jsou přípustné i bikiny (ovšem stále není možné opalování "nahoře bez"). Dámy by raději měly oželet šortky a oblečení bez rukávů, jedná se přeci jen o arabskou zemi. Města jsou ovšem již dlouhou dobu velmi liberální a mnohé ze svých zásad, co se týče žen, polevily. U pouštních a horských kmenů tomu tak bylo již po generace.

Emiráty na Facebooku