Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Emiráty - zvířata

Emiráty - zvířata
Autor: MreNil'

Zvířecí svět ve Spojených aramských emirátech je omezen jen na několik málo druhů. Typickým zvířetem tohoto kraje je dromedár, jednohrbý velbloud, jakožto zvíře pro vození nákladu i pro jízdu. Každý dromedár má svého vlastníka, ošetřovatele a přítele.

Nezapomenutelný obrázek si člověk odnese z trhu s velbloudy. Je to opravdu zážitek, účastnit se jednoho z pravidelných velbloudích trhů, při kterých je sice zvíře prodáváno a kupováno se zaníceným obchodnickým přístupem, ale jakoby se zároveň předávalo dále mezi přáteli. U beduínů jsou také velmi oblíbené velbloudí závody.

Další zvíře, které je zde od nepaměti doma, je arabský kůň. A mezi dalšími zvířaty, která zde žijí, jsou to především ptáci, kteří vzbuzují pozornost: ibis a sup mrchožravý, pouštní havran a ťuhýk, včelomorka a spousta dalších druhů.

Ochranu zvířat, která je u nás moderní, Emiráty udržují již po generace. Existují zde ochranné zvířecí zóny, které se jmenují "hima" a ve kterých mohou divoká zvířata nerušeně žít. Tato tradice se udržuje i na rozsáhlých přírodních územích, ve kterých žijí již dlouho gazely a antilopy a kde se chovají ohrožené zvířecí druhy.

Emiráty - zvířata
Autor: LipKee

Emiráty na Facebooku