Jste zde

Domů » Abu Dhabi

Město Abu Dhabi a rozvoj do roku 2030, 2. část

Abu Dhabi a metro

Vzhledem k blízkosti letiště však dochází k omezování výšky staveb, takže zde vyroste jen několik mrakodrapů do výšky 199 m. Tato městská část bude osázena velkoryse upravenou zelenou vegetací a budou tu všechny vládní budovy a mnoho úřadů Spojených arabských emirátů, diplomatické mise, organizace apod. Ve vnější části, podle hlavního plánu z dubna 2009, vzniknou rozsáhlé plochy pro bydlení.

Veřejnou dopravu mezi oběma městskými částmi bude zabezpečovat v Abu Dhabi metro, a právě tak bude fungovat i spojení s mezinárodním letištěm a dále i veřejná doprava až k hranicím s Dubají. Aby se zabránilo nechtěnému hustému provozu automobilů, bude zabezpečována přeprava pomocí mnoha tramvajových a autobusových tratí.

Celý projekt klade důraz na ekonomický rozvoj a život lidí, i když to není až tak důsledné jako v severně přiléhajícím ekoměstě "Masdar City". Celkové investice pro tento mega projekt nebyly dosud oficiálně zveřejněny, ale mělo by to být asi 80 miliard amerických dolarů.

V dubnu roku 2009, v rámci projektu výstavy "Cityscape Abu Dhabi" bylo oznámeno, že Abu Dhabi se světová hospodářská krize zatím dotkla relativně málo. Cílem je pokračovat v rozvoji podle plánu a na dalších 10 významných projektů byla uvolněna další celková investice 208 miliard USD.

Geografie: 

Emiráty na Facebooku