Jste zde

Domů » Abu Dhabi

Město Al Ain a zajímavosti

Al Ain a Hili Fun City

Město Al Ain v emirátu Abu Dhabi bylo v minulosti, během posledních 200 let, často dějištěm bojů mezi pány současného emirátu Abu Dhabi, Saudské Arábie a Ománu. Politická příslušnost Al Ainu se proto měnila po každé takovéto válce. V roce 1970 byly napůl dohodnuty pevné hranice se sultanátem Omán.

V roce 1969 byl ve městě založen katolický kostel sv. Marie (St. Marys Church), ve kterém se denně konají mše v anglickém jazyce. Jelikož drtivá většina katolíků pochází z Indie a z Filipín, konají se mše několikrát do měsíce i v jazycích malayalam, tagalog a urdu. Dvakrát týdně je mše sloužena i v arabštině. 5. října 2008 byl položen základní kámen nového farního kostela, protože stávající prostory pro neustále rostoucí počet katolíků už nepostačují.

Jako místní zajímavost musíme určitě jmenovat i supermoderní zoologickou zahradu, zábavní park "Hili Fun City", místní historickou vesnici nebo oázu.
V Al Ainu se dokonce nachází nejstarší univerzita ve Spojených arabských emirátech, United Arab Emirates University, založená v roce 1976.

Mezi významná rodáky města patří mj. Khalifa bin Zayed Al Nahyan - prezident Spojených arabských emirátů, Zāyid bin Sultan Al Nahyan - emír Abu Dhabi a až do své smrti první prezident Spojených arabských emirátů od získání nezávislosti v roce 1971.

Al Ain s kostelem sv. Marie
Geografie: 

Místo

Al Ain - kostel sv. Marie 24° 12' 17.1756" N, 55° 45' 25.6212" E
Location

Emiráty na Facebooku