Jste zde

Domů » Dubaj

Muzeum Heritage Village

Muzeum "Heritage Village"

Beduínské stany, řemeslníci s opálenou tváří, prezentující hrnčířství a tkaní, vesnická idylka jako z pohádkové knížky "1000 a jedna noc". Všechno toto si člověk obyčejně spojuje s Orientem - ale už vůbec ne s rychlou a moderní metropolí Dubaj.

U ústí Dubajského zálivu do moře se tak na výběžku městské části Shindagha nachází muzeum Heritage Village (Městečko tradic). Leží i celkem blízko starého rodinného sídla rodiny Maktoumů, které ještě připomíná dobu, když žádná vyvěrající ropa nezměnila tvář okolní krajiny. Bylo zřízeno vládou na severu historické oblasti Bur Dubai v roce 1997.

Originálně postavené malé kamenné domky z horských a pouštních oblastí, stany Beduínů, tradičními větrací věže, které obyvatele dříve chránili před úmorně horkými pouštními větry, trhy, obchody s kořením a mnoho dalších atrakcí dokládá způsob života obyvatel. Pokud hledáte suvenýry, tradiční umění a řemesla, starožitnosti nebo jen pěknou malou restauraci - zde najdete tu správnou adresu.

Také obyvatelé Dubaje projevují velký zájem o návštěvu této historické vesnice ve stylu arabského osídlení. Arabská hudba, představení lidových tanců a svatby zajímavou nabídku muzea ještě doplňují. Různé akce se tu konají po celý rok.

Samozřejmě, že je muzeum uměle vytvořeno a řízeno do nejmenšího detailu. Vláda pochopila, že nákupní centra, parky a luxusní hotely nebudou rozmazleným turistům brzy stačit, a budou chtít zažít v arabské zemi také odpovídající atmosféru. Naštěstí se provozovatelé muzea snažili vyvarovat jakémukoliv kýči a laciné "veteši" a vsadili na autentickou atmosféru a historickou přesnost.

Vedle mnoha historických exponátů a předmětů lidové kultury nabízí Heritage Village i množství pěkných kaváren a restaurací, které leží u vody a nabízejí typickou arabskou kuchyni připravovanou částečně přímo před očima návštěvníků. Patří k tomu také projížďka na oslovi anebo na velbloudovi.
Prohlídku vesničky můžete spojit s návštěvou blízkého muzea Diving Village, které se věnuje historii potápění se za perlami.

Náš tip:
Navštivte muzeum spíše v podvečerních hodinách, kdy zde není tolik návštěvníků. Budete mít 2 - 3 hodiny času, během kterých toho budete mít opravdu hodně k vidění. U vchodu do vesnice na vás bude čekat skvělý výhled na Deiru, druhou stranu Dubaje.

Geografie: 

Místo

Heritage Village 25° 15' 57.7368" N, 55° 17' 23.4024" E
Location

Emiráty na Facebooku