Jste zde

Domů » Abu Dhabi

Promenáda Corniche

Abu Dhabi s promenádou Corniche

Promenáda Corniche v Abu Dhabi je v turistických průvodcích zařazena mezi deset nejzajímavějších turistických destinací ve Spojených arabských emirátech a patří mezi nejkrásnější části pobřeží v tomto městě. Je vyhledávaným místem pro pěší turistiku, jogging, jízdu na kole či kolečkových bruslích, nákupy a návštěvy restaurací.
Ze strany od města je lemována vysokými budovami, na druhé straně je bulvár lemován krásnými květinami, palmami, malými parčíky i velkými parky, dětskými hřišti a památkami.

7 km dlouhá promenáda byla v roce 2005 rozšířena a zkrášlena, celkem bylo investováno 150 milionů Euro. Na východě Corniche byl vytvořen park s širokou promenádou přímo u moře a cyklostezka. Také na vnitrozemské straně nyní probíhá široká cesta pro pěší. Zde můžete při procházce obdivovat vysoká panoramata mnoha mrakodrapů Abu Dhabi, nebo můžete navštívit jednu z mnoha restaurací. Nejvyšší budovou ve městě jsou (dosud) věže Baynunah Towers, z jejich střešní terasy si můžete dopřát pohled na Corniche zeshora.

Tato nejznámější nákupní ulice hlavního města emirátu Abu Dhabi vede přímo podél moře. Pobřeží zálivu Creek (úžina mezi městem a ostrovy, mj. Al Lolo Island) je obklopené zahradami a zelenými plochami, kde si můžete udělat piknik. Tzv. jaimas, arabské stany, poskytují skvělou ochranu proti slunci. Tyrkysově modrá voda je nádherná, ale skvělý výhled je také na obchodní přístav a budovy na malých ostrovech u Al Lolo Islandu (arabsky Al-Lu'lu'). Město je v současné době sice o něco méně ucpanější než Dubaj, ale je to sídlo ropných a finančních trhů v Perském zálivu.

Geografie: 

Místo

Family Park u promenády Corniche 24° 28' 44.1732" N, 54° 20' 50.1072" E
Location

Emiráty na Facebooku