Jste zde

Domů » Dubaj

Rybí trh, 2. část

Dubaj - rybí trh
Autor: Imizael

Tito "modří muži" jsou často obklopeni doslova horami ryb, jako by se snad u pobřeží Dubaje nacházely všechny ryby světa. Zdejší rybí trh skutečně demonstruje nesmírnou hojnost tamního mořského světa.

Ale nesmíme zapomenout, že ryby jsou jednou z hlavních potravin ve Spojených arabských emirátech, a že ceny nejsou zase tak nízké, jak by se mohlo myslet na základě zdejší bohaté nabídky.

Většina kupujících má na trhu svá stálá kontaktní místa, ovšem dochází tu pochopitelně i ke konkurenci, jak vydělat a nepropást žádnou příležitost k výhodnému prodeji. A pak se prodejci samozřejmě chovají jako šílení.

Nejvyhledávanější ryby se prodávájí nejen běžným prodejem, ale jsou i vydražovány. Zvyšuje se tak napětí a hraje se tu vysloveně divadlo pro nakupující.

Většina ryb se prodává v celku, ale pokud zákazník chce, dojde k odbornému vykuchání, aby neměl vůbec žádné starosti s další přípravou k vaření. Což návštěvníci, kteří mají zajištěné ubytování v apartmánech dozajista vřele uvítají.

Je určitě zajímavé, že na rybím trhu zakoupíte i ty nejrůznější předměty pro domácnost a pro každodenní použití. Hrnce, pánve, kbelíky a dalších tisíc jiných věcí.

Můžete si z toho udělat sami obrázek, jak asi vypadá a jak je vybavena arabská domácnost. Některé kousky jsou vysloveně unikátní a můžete jich využít i jako zajímavého suvenýru za velmi nízkou cenu.

Nejpestřejší trh v Dubaji je zásoben v dostatečném množství též zeleninou a ovocem. I když si obvykle v Dubaji rychle zvyknete na všudypřítomné barvy pouště nebo pláží, působí na vás barvitost trhu s ovocem a zeleninou doslova jako rána. Oči si libují v takovéto velmi příjemné změně a budete dozajista vděčni za takový pohled.

Ale nejen barvy, i čerstvost a kvalita zboží tady hrají důležitou roli. Člověk si tady často uvědomí, jak je náš domácí trh ve své postatě chudý. Velmi dobrá struktura zdejšího zboží je důkazem nejenom schopnosti skvělé prezentace za dobré ceny, ale zaslouží si bezesporu i váš zasloužený respekt.

Geografie: 

Místo

Rybí trh, Dubaj 25° 16' 28.2468" N, 55° 17' 56.1264" E
Location

Emiráty na Facebooku