Jste zde

Domů » Dubaj

Souk s kořením a zlatem, 2. část

Dubajský souk - zlaté šperky
Autor: Infomastern

Ale z nákupů tak obrovského množství zlata profitují i turisté, protože cena zlata v Dubaji je skutečně nízká. Cena zlata se v Gold Souku vypočítává podle denní ceny a podle počtu karátů, a veškeré nabízené zboží je vždy v té nejvyšší kvalitě.

Je sice pravdou, že ne vše, co tady uvidíte, odpovídá evropskému vkusu, ale tady to není vůbec o stylu, tady jde jen a jen o zlato. Design je tedy spíše jen doplňkem a je spíše vnímán jako jakýsi bonus zdarma.

Padělání a celní předpisy

Kdo tady kupuje zlato, kupuje ho jen podle váhy, bez ohledu na to, zda se jedná či nejedná o šperk. I koupit si rovnou zlatý prut může být velice výhodné, protože nikde jinde si nemůžete koupit zlato za tak nízké ceny jako právě tady. A ještě něco mluví pro nákupy zlata v Dubaji – nemusíte zde mít absolutně žádný strach z padělků - vše, co se objeví v souku, je skutečně jen ryzí zlato.

V Gold Souku se ale také nikdy netajili, že tu byl zájem o padělané zboží. Návštěvníkům souku bylo otevřeně ke koupi nabízeno padělané zboží: "Chcete falešné hodinky, falešné dámské kabelky, falešné parfémy?" Znovu a znovu byli návštěvníci takto dotazováni.

Všechno ostatní je ale skutečně pravé a vše je i přísně sledované dubajskými orgány. Pokuty jsou tak vysoké, že by se nikdo neodvážil prodávat padělky za pravé zboží. Ale člověk by neměl zapomínat ani na to, že mu může radost zkazit i ten fakt, že dovoz padělaného zboží je trestným činem.

Smlouvání o ceny

Pro jednotlivce nabízí Gold Souk ještě něco speciálního, totiž výrobu individuálně navržených šperků. Dubajští klenotníci jsou v naprosté většině případů skutečnými mistry svého řemesla a provádějí jakékoliv požadované úpravy, přesně podle nároků svých zákazníků a za ceny, kterým se doopravdy nedá odolat.

Mimochodem, tady se přímo počítá s tím, že se o ceny smlouvá, doslova se takovéto jednání již předem očekává a je to považováno za místní druh zábavy. Nabídněte nejprve zlatníkovi na samém začátku vašeho smlouvání cenu minimálně o 50 procent nižší, než požaduje.

Dubajský souk - zlaté šperky
Autor: Infomastern
Geografie: 

Místo

Gold Souk, Dubaj 25° 16' 18.0012" N, 55° 17' 54.9996" E
Location

Emiráty na Facebooku