Jste zde

Domů » Abu Dhabi

Abu Dhabi a cestovní ruch

Abu Dhabi s hotelem Emirates Palace

Abu Dhabi, stejně jako sousední emirát Dubaj, objevilo ve správnou dobu hospodářský význam cestovního ruchu ještě předtím, než poklesly příjmy z ropy. Nejznámějším hotelem v Abu Dhabi je luxusní hotel Emirates Palace, otevřený v roce 2005. Tento obrovský objekt je řízen německým hotelovým řetězcem Kempinski.

V současné době jsou ve výstavbě některé velké turistické komplexy a hotelové projekty. Na ostrově Saadiyat bude vystavěno umělé město s muzei a téměř 30 hotely. V městské části Al-Gurme, rozložené na několika malých ostrovech, vznikne turistická oblast se 161 apartmány, rozprostřenými po mangrovové zátoce. Další velké projekty oblasti cestovního ruchu jsou v blízkosti pobřeží v městské části Al Raha a ostrovní projekty na Al Lulu, Yas a Al Reem.

U všech projektů se dbá vedle turistické infrastruktury i na rozvoj bydlení a vytváření domova pro nové obyvatele. Stavitelé se v Abu Dhabi snaží, aby nové čtvrti neodrážely jen jednu stránku - čistě turistický význam nebo jen místo k bydlení, tak jak se to stalo v sousedním Dubaji. S tím také souvisí snížení urbanistické kvality a izolovanost tzv. "Gated Community" (uzavřených rezidencí).

Abu Dhabi a ostrov Saadiyat
Abu Dhabi s částí Al-Gurme
Abu Dhabi s částí Al Raha
Abu Dhabi s částí Al Lulu
Abu Dhabi s částí Al Reem
Geografie: 

Místo

Hotel Emirates Palace 24° 27' 41.3172" N, 54° 19' 3.0396" E
Location

Emiráty na Facebooku