Jste zde

Domů » Dubaj

Bur Dubaj

Na bývalé písečné planině s osamocenými palmami a domy z palmových listů nazvaných "barasti" na jižním břehu zálivu Dubai Creek bije dnes srdce miliónového města v městské čtvrti Bur Dubaj. Jako městská čtvrť Deira na protějším břehu zálivu patřila ještě před pár lety k obchodním centrům v Dubaji. Nejen stavba výškových budov podél známé ulice Sheikh Zayed Road, ale také plánování výstavby okolo mrakodrapu Burdž Chalífa a záměry městského rozvoje s názvem Business Bay však přemísťují obchodní aktivity stále více do jižnějších částí města.

I když je oblast Bur Dubaje jakousi betonovou džunglí, je stále velmi oblíbená. Především z důvodu neustále se zvyšujícího nájmu v okolí jsou různě velké apartmány v moderních budovách obývány mnoha obchodníky ze zahraničí.

Kvalita bytů je vynikající, a mimo to je obyvatelům k dispozici bohatý výběr nákupních center, supermarketů, menších obchůdků, restaurací, kaváren, barů a nočních klubů. Zelené plochy a veřejná parkoviště nejsou sice přímo v obytné části a také ulice jsou často blokovány dopravní špičkou, ale díky své výhodné a centrální poloze je Bur Dubai oblíbenou adresou trvalého pobytu.

Navíc je tato městská čtvrť nejlepší oblastí, ze které se dají podnikat zajímavé prohlídky města. Historické památky v městských čtvrtích Bastakiya a Shindagha jsou ideální k návštěvě dubajského muzea, tradičních trhů "souks" nebo pobřežní promenády Bur Dubaj Corniche.

Moderní nákupní centra jako BurJuman a menší nákupní pasáže v ulicích Bank Street a Mankhool Road tvoří kontrast ke starým tržnicím souks v blízkosti zátoky. Právě proto je také nabídka obchodů tak obsáhlá: značkové oblečení je zde právě tak dostupné jako zakázkové oděvy z indického hedvábí. A možnosti nákupu potravin sahají od volného prodeje zboží, které je v souks nabízeno za výhodné ceny, až k datlím pro labužníky z "Bateel" obchodu v BurJumanu.

Geografie: 

Místo

Bur Dubaj 25° 15' 29.2104" N, 55° 17' 53.2104" E
Location

Emiráty na Facebooku