Jste zde

Domů » Dubaj

Dubai Twin Towers

Dubai Twin Towers

Dubai Twin Towers (nebo také Deira Twin Towers či Rolex Tower) znamenají nakupování, odpočinek, ale též romantiku.
Tyto věžovité stavby pro nákupy i oddych byly uvedeny do provozu v roce 1998, ve staré části města Dubaj, v městské čtvrti Al Rigga Butee. Tato dvojčata "Twin Towers" vytvářejí, jako snad nic jiného, opravdu nezaměnitelnou panoramatickou siluetu zálivu Dubai Creek.

Dvě věže - dvě funkce a jedno nákupní centrum
Jedna z věží byla určena výhradně pro bydlení, zatímco ta druhá je obsazena kancelářemi. Úplný název stavby je "Twin Towers Complex Dubai" nám také napovídá, že kromě oněch dvou 102 metrů vysokých věží toho tady ještě víc. Nalézá se tu i velké nákupní centrum s restauracemi a kavárnami, což tvoří onen typický dubajský kolorit.

Ve třech podlažích naleznete na ploše 81.000 m2 ty nejlepší podmínky pro skvělé nakupování a je zde dokonce i terasa pro turisty, gurmány, s nádherným výhledem na Dubai Creek. Zejména v noci tady lze strávit skutečně nezapomenutelné dlouhé hodiny při romantickém posezení, kdy jsou Dubaj i Creek ponořeny do až neskutečně působícího moře světel.

Nákupní centrum je známé především skutečně obrovskou nabídkou designérské konfekce, značkových hodinek, šperků a dalších módních doplňků. Zvláště atraktivní jsou nabídky v průběhu akcí "Dubai Shopping Festival", které se zde konají každoročně v únoru a v březnu, ale i jindy je tu vždy speciální nabídka těch nejvýhodnějších nákupů.

Díky skutečně jedinečné architektuře a též kvůli své poloze, představují "Twin Towers" velmi oblíbený cíl pro turisty a staly se jednou z nejfotografovanějších architektonických zajímavostí ve městě. Kolem celého komplexu byly vytvořeny zahrady a zelené plochy, které umožňují návštěvníkům zasloužený odpočinek po jejich cestách za poznáním.

Nesmíme také zapomenout, že se zde pravidelně konají různé veletrhy a výstavy, které jsou pochopitelně volně přístupné i pro návštěvníky metropole.

Geografie: 

Místo

Dubai Twin Towers 25° 15' 59.0004" N, 55° 18' 29.9988" E
Location

Emiráty na Facebooku