Jste zde

Domů » Dubaj

Perfume Souk

Perfume Souk

Perfume Souk, to je arabský čichový zážitek uprostřed exotických vůní. Je opravdu vědecky dokázáno, že vůně člověka mají obrovský vliv na jeho prostředí, a vypovídají poměrně hodně o něm samotném. Ne nadarmo se říká v tom nejhorším případě: "Cítím tě!"

Zvláště dámy hledají prakticky celý svůj život dokonalou vůni. V Dubaji se dámám, ale i pánům, dá poměrně lehce pomoci. Dvěma kouzelnými slůvky jsou zde "Perfume Souk", jež najdete v historické čtvrti Deira. Není to tradiční souk, ale celá řada obchodů v několika bočních ulicích k ulici Sikkat Al-Khail Street, nedaleko Gold Souku.

Naším tipem je nejdříve jeden tip od odborníků: Před tím, než vstoupíte do tohoto souku, neměli byste alespoň jednu hodinu předem kouřit, jíst, používat silně vonící mýdlo nebo šampon. Jediný způsob, jak se opravdu ponořit do fascinujícího světa vůní "Perfume Souku" je totiž zbavit se zcela jakéhokoliv zápachu.

Již na cestě k souku ucítíte náhle různé vůně a pak již jen stačí jít za vaším nosem. A proč cítíte ony vůně již na takovou dálku? Je to proto, že jde o vůně pro vás neobvyklé, exotické a arabské. Pocházejí z různých obchodů – je to tady opravdu přímo rájem parfémů s mnoha překvapeními. Někdy je intenzita arabských parfémů pro západní nosy velice intenzivní, jindy voní vzácné esence a oleje tak jaksi normálně a jde nejspíš o výrobky mezinárodních luxusních značek.

V arabském souku je všude cítit i nezbytné kadidlo, a to v různých formách. Dostanete jej k zakoupení v podobě krystalů, jako kámen nebo i jako dřevo. Mohl by to být skutečně pěkný suvenýr z vaší dovolené.

Ale to nejlepší na konec, tady si můžete doslova splnit své sny! Kde jinde si muži a ženy mají možnost sestavit si parfém přesně podle svých vlastních představ a požadavků? Někteří prodejci to nabízejí, no řekněte, není to perfektní?

Při hledání té dokonalé osobní vůně se tu nekladou naprosto žádné limity. Měli byste se spoléhat výhradně na svůj vlastní čich, poněvadž Arabové dávají přednost většinou velmi intenzivním "vůním". Ale jestliže se vám úspěšně podaří najít tu svou pravou, vlastní vůni, můžete si pak být jisti, že je naprosto unikátní. I tento důvod je dozajista velkým lákadlem navštívit "Perfume Souk" v Dubaji.

Geografie: 

Místo

Perfume Souk, Dubaj 25° 16' 20.3556" N, 55° 18' 17.0604" E
Location

Emiráty na Facebooku