Jste zde

Domů » Dubaj

Rybí trh, 1. část

Dubajský rybí trh
Autor: Imizael

Alespoň jednou byste si o vaší dovolené ve městě Dubaj měli trochu přivstat a kolem půl sedmé ráno se vypravit na jednu z nejzajímavějších místních podívaných, na rybí trh.

Rybí trh je ale poněkud slabé slovo, protože kromě ryb si tady můžete nakoupit pestrou škálu toho nejchutnějšího a nejexotičtějšího ovoce a zeleniny ve výborné kvalitě a vše dokonale čerstvé.

Největší a nejrušnější rybí trh se nachází na severním konci zátoky v Deiře u silnice Al Khaleej Road. Je to objekt v tradiční atmosféře starobylé čtvrti metropole Dubai City, jenž naleznete v blízkosti hotelu Hyatt Regency.

Místní obyvatelé i turisté tu nakupují ty nejčerstvější mořské plody ve městě za velice výhodné ceny. Jakmile si člověk zvykne na onu typickou "vůni", užijete si zde opravdu spoustu zábavy.

Nedávno založené muzeum ryb v Deiře zajišťuje kupujícím i turistům potřebné informace o tomto oboru. Dozvíte se třeba, že v Perském zálivu žije více než 350 druhů ryb, dostanete informace o historii obchodu s rybami ve Spojených arabských emirátech a též o různých typech používaných rybářských lodí a zařízení v minulosti i v současnosti.

Uvedené věci samozřejmě dobře znají kuchaři z četných hotelů a restaurací v Dubaji. Oni jsou totiž těmi prvními zákazníky již brzy ráno, aby dostali to nejlepší a nejčerstvější zboží pro svou kuchyni. Je to opravdový zážitek navštívit právě v ranních hodinách tento dubajský trh.

Nachází se zde přímo gigantická hala se střechou, která se dá po stranách otevřít, aby byli prodávající i návštěvníci alespoň trochu chráněni před velmi intenzivním zápachem z ryb. Zápach je skutečně silný a slabší povahy, i přes ono boční větrání, nesnášejí delší pobyt nikterak dobře.

Bezprostředně při vstupu do haly vás dozajista překvapí, že všichni prodejci ryb jsou oděni do uniforem. V zářivě modrých oblecích se pohybují kolem obrovských zásob nádherných ryb a mořských plodů, jež turisty přímo ohromí. Těžko někdy někdo ještě uvidíte takové množství exotických ryb na jednom místě.

Geografie: 

Místo

Rybí trh, Deira 25° 16' 28.2468" N, 55° 17' 56.1264" E
Location

Emiráty na Facebooku