Jste zde

Domů » Ras Al Khaimah

Al Hamra Village, 1. část

Al Hamra Village u moře

Al Hamra Village (v překladu Červená vesnice) je druhý největší stavební projekt v arabském emirátu Ras al Khaimah. Projekt je financován státem vlastněnou společností Al Hamra Real Estate. Její název je odvozen od nedaleké osady Al Hamra, která pravděpodobně dostala své jméno díky červeným písečným dunám, vyskytujícím se v této oblasti.

S celkovou rozlohou přibližně 5 km² je oblast téměř dvojnásobně veliká ve srovnání např. s rozlohou skupiny ostrovů Al Marjan. Lokalita leží mimo oblast města Ras al Khaimah, mezi osídlením Al Hamra a oblastí Bin Majid Beach na bývalém ostrově Red Island v oblasti Al Džazíra. Tento nový stavební projekt se nachází, stejně jako projekt Mina Al Arab (asi 15 km jihozápadně od centra Ras al Khaimahu), na ploše bývalé laguny s přírodním ostrovem, která byla v rámci tohoto projektu zasypána a propojena splavnými kanály s pevninou.

Místo má k dispozici několik veřejných zařízení jako např. 18-jamkové golfové hřiště Al Hamra Golf Club nebo nákupní centrum Al Hamra Mall. Má také umělou lagunu nad prvním přístavem jachet v Ras al Khaimahu.

Al Hamra Village2
Geografie: 

Emiráty na Facebooku