Jste zde

Domů » Dubaj

Dubaj - muzeum

Dubaj s muzeem, Arabské Emiráty
Autor: Trippinlarry

Dubai Museum je nejdůležitějším muzeem ve městě Dubaj i ve Spojených arabských emirátech. Je umístěno v historické pevnosti Al Fahidi, která byla postavena v roce 1787 a je nejstarší dosud existující budovou ve městě. Muzeum bylo založeno na popud šejka Rashid bin Saeed Al Maktouma v roce 1971. Můžete zde obdivovat nejenom archeologické nálezy z doby bronzové a běžné předměty a dokumenty z doby před ropným boomem, ale i artefakty z afrických a asijských zemí, s nimiž Dubaj obchodoval a obchoduje. Pro turisty je tu také otevřen obchod se suvenýry.

Al Fahidi Fort je čtvercová stavba s věžemi ve třech rozích. Pevnost byla postavena z korálových útesů a malty v několika fázích. Z jižní stěny leží dnes již jen zbytky městských hradeb.
Vedle nich stojí vysoká tradiční loď zvaná "dhou", uprostřed velkého nádvoří. Dvě děla "stráží" hlavní bránu do pevnosti u východní stěny a jsou ozdobené vlajkami Dubaje a Spojených arabských emirátů.
V blízkosti Dubajského muzea najdete i osídlení bývalých perských obchodních domů, které byly příkladně zrekonstruovány a lze si je i částečně prohlédnout.

Geografie: 

Emiráty na Facebooku