Jste zde

Domů » Ras Al Khaimah

Emirát Ras Al Khaimah

Arabské Emiráty s jedním z emirátů - Ras Al Khaimah

Nejsevernější emirát Ras Al Khaimah zaujímá rozlohu 1700 km2 a žije zde přibližně čtvrt milionu obyvatel. Země se rozděluje do dvou částí, hranicí mezi nimi je Fujairah. Do Dubaje je to jen pouhá hodina jízdy autem. Ke Spojeným arabským emirátům přistoupil tento emirát teprve v roce 1972 a patří k němu také dva ostrovy: Banitumb a Tumb e Borsong.
Místní lidé se živí zejména pěstováním ovoce a zeleniny, a také rybolovem. Pár místních také při potápění hledá perly. Turistický ruch se zde prosazuje jen pozvolna.

Ras al Khaimah disponuje 64 km dlouhým pásem pobřeží s nádhernými bílými plážemi a mnoha zajímavostmi, jako jsou například oázy Dhaid a Khatt nebo archeologické místo Mileiha. Emirát si do dnešní doby ještě zachoval mnohé ze své původní originality. Dlouhé pomerančovníkové a datlovníkové plantáže lemují pobřeží, které je zásobeno pramenitou vodou z pohoří Hajar. V historické části hlavního města určitě navštivte tradiční trh s uměleckými ručními výrobky, oblečením, kořením a vůněmi orientu. Velmi zajímavý je rovněž moderní rybí trh, kde můžete zakoupit čerstvě ulovené ryby a mořské plody.

Emiráty na Facebooku